Местоположение

Разположен в близост от Несебър и само на 250 метра от прекрасния пясъчен плаж, Комплекс Естебан е чудесна отправна точка както за туристите, които желаят да преоткрият курортите по българското черноморие, така и за тези, които търсят спокойствие и пълноценен отдих. На 400 метра от апартаментите на Естебан се намира най-големия водно-увеселителен парк в България – Аква Парадайс. Пеша може да се стигне лесно до голям брой ресторанти, кафенета и магазини, разположени в района.   

Античният град Несебър, който е обявен от UNESCO за паметник на културата, е разположен на 2 км от комплекса. С неговата 5000 годишна история той е един от най-старите градове в цяла Европа. Атмосферата в Несебър е потопена в романтика. Благодарение на изобилието от забележителности, привлечени от духа на древността, към него целогодишно се стичат туристи от Европа и света.

Прочутият български курорт Слънчев Бряг, със своята дълга плажна ивица, удостоен с наградата “Син Флаг» започва само два километра от комплекса Естебан. Ресорантите и магазините на неговата територия могат да задоволят вкуса на всеки посетител с многообразието на услугите и развлеченията, които предлагат – клубове, дискотеки, боулинг, водни спортове и много други. 

 

Комплекс Естебан заема стратегическо местоположение между село Равда и град Несебър.

Той е само на

22 км разстояние от аерогарата;

27 км разстояние от центъра на град Бургас;

2 км разстояние от Античния Град Несебър (защитен от UNSESCO);

5 км разстояние от слънчев Бряг най-големия български морски курорт;

250 м разстояние от плажа;

400 км разстояние от столицата София, 280 км от град Пловдив, 100 км от

град Варна;

350 км разстояние от Истамбул (Турция).

 


Спортни и рекреационни дейности в околността на Комплекс "Естебан"

 Аква Парк "Парадайс"

 Плаж на потъналия кораб кв. Аурелия

 Уиндсърфинг, параглайдинг, гмуркане

 Риболов и разходка с корабче